Лефкада и Йонийските острови

Лефкада и Йонийските острови

Цена: 360 лв.
  • Автобус Автобус


Държава: Гърция
Град: о-в Лефкада
Маршрут: София – Йоанина – Лефкада – Превеза – Катизма –Агио Никитас – столицата Лефкада – Нидри – Додони – София
Сезон: Есен
Нощувки: 4 нощувки
Дати: 02.09.2016, 13.10.2016

Туристическа програма :

 

1 ден – София – Йоанина — Лефкада

Отпътуване в 08:00 ч. от стадионВасил Левски” за Гърция. Преминаване през ГКПП Кулата. Кратка спирка в селището Йоанина. Разходка из центъра на града, живописно разположен на бреговете на езерото Памвотис. Продължаваме за остров Лефкада. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Столицата Лефкада — Превеза

Закуска. Следва разходка в столицата Лефкада. Възможност за покупка на сувенири, разходка по тесните живописни улички, изпъстрени с магазинчета или възможност да се насладите на чаша фрапе в релаксиращата атмосфера на крайбрежните кафетерии и таверни. След обед по желание екскурзия до Превеза (10 евро) – градът  предлага уникално преживяване в древен Никополис със своите базилики, прочути мозайки, древния театър, добре запазения стадион и паметникът на Augustus”. Ще видите Венецианската крепост на Агиос Андреас (ХVIII век), замъците на Агиос Георгиос и Pantocratoras”, които са били построени през 1807 г. от Али паша. Връщане в хотела на остров Лефкада. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Плажове на Лефкада – Катизма –Агиос Никитас

Закуска. Свободно време за плаж или по желание екскурзия по западното крайбрежие на остров Лефкада (10 евро), която ще ни отведе до селището AGIOS NIKITAS — уникално съхранено традиционно селище, разположено в подножието на вековна маслинова гора, в което е забранено придвижването с автомобили. Красотата на Agios Nikitas се допълва от пленителния пясъчен плаж MYLOS. Само на 2 км след него се разпростира плажът KATHISMA, който примамва туристите с дългата си пясъчна ивица, контрастираща с кристално чисто море. Свободно време за плаж. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4 ден – НИДРИ и круиз „Островно приключение – 7 Йониисйки острова

 

Закуска. Свободно време за плаж или по желание целодневен круиз с луксозен круизен кораб от пристанището Нидри (25 евро на човек). В този круиз има не само романтика, но и тръпка от непознати места, дивни кътчета и хора. Модерният круизен кораб ни отвежда до световно известния плаж „Порто Кацики”, където ще се потопим в лазурно сините води на морето, галещи ослепително белия пясък. Ще акостираме на остров Итака — островът на Одисей за разходка, ще продължим до остров Кефалония с разходка във Фискардо, до остров Меганиси с пещерата на Папа Николио и ще се полюбуваме на красивия залив на остров Скорпио – частният остров на корабния магнат Аристотелис Онасис. Привечер завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

5 ден – Додони – София

 

Закуска. Отпътуване от хотела. Посещение на Додони – археологически комплекс от III в. пр.н.е., включващ антични храмове и театър, както и най–стария гръцки оракул (според Херодот) и един от най–прочутите наред с Делфийския, където жреците тълкували шумоленото на листата на свещения дъб и предсказвали бъдещето. Продължаване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цената включва :

 

  • 4 нощувки в хотели 2**/ 3*** на о-в Лефкада;
  • 4 закуски;
  • 4 вечери;
  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Екскурзовод на български език.

 

 

Цената не включва :

 

  • Доплащане за единична стая – 72 евро;
  • Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 5 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 5  лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 7 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 10 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 15 лв;
  • По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
  • Екскурзии по желание при минимум 25 души:

-          екскурзия по западното крайбрежие на остров Лефкада – 10 евро;

-          екскурзия до Превеза – 10 евро;

-          НИДРИ и круиз „Островно приключение – 7 Йонийски острова”– възрастен – 25 евро, деца до 12 год. – 17 евро.