Нова Година в Сърбия и град Крагуевац – Великолепната роза на Шумадия

Нова Година в Сърбия и град Крагуевац – Великолепната роза на Шумадия

Цена: 375 лв.
  • Автобус Автобус


Държава: Сърбия
Град: Крагуевац
Маршрут: София-Крагуевац-Топола-Манастирът Дивостин-София
Сезон: Зима
Нощувки: 3 нощувки
Дати: 30.12.2016-02.01.2017

ПРОГРАМА:

1 ден  София – Ниш – Крагуевац

Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац„Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града.

Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, глави административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители.

 

Настаняване в хотел SUMARICE – 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.

 

2 ден  Крагуевац – Топола

Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер.

Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринтаJ.

 

ЧЕСТИТА НОВА 2017 ГОДИНА!

 

3 ден  Манастирът Дивостин

 

Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2017 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика.

 

4 ден  Крагуевац - София

Закуска. В 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

 ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

 

На турист в двойна стая

На турист в тройна стая

Доплащане за единична стая

Отстъпка за

дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр.

Отстъпка за

2-ро дете до 12 г. с 2-ма възр.

ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 14.10.2016 г. вкл.

 

 375 лв.

 

375 лв.   

 

66 лв.

 

100 лв.

 

60 лв.

ЗА ЗАПИСВАНИЯ от 15.10.2016 г.

 

 395 лв.

 

395 лв.  

 

66 лв.

 

100 лв.

 

60 лв.

                                   

 

ОТСТЪПКА - 40 лв. от пакетната цена за туристи със собствен транспорт

 

 

Пакетната цена включва: транспорт с автобус,  3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***, 2 обяда, 1 обикновена вечеря на 30.12., 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика, вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика, водач от агенцията, туристическа програма в Крагуевац, екскурзия до манастира Дивостин, мед. застраховка с покритие 5000 EUR.    

 

Пакетната цена не включва: полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR), вход за плувния комплекс в Крагуевац.

 

Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 108 DIN)

Описание на хотела:

Хотел SUMARICE е 3*** хотел (www.sumaricedoo.com), разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра и WI FI. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място).

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туристи.

 

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.

Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.

 

 

  
Категории:
[ Празници ]
Powered by Sigsiu.NET